Konserter i Dolstad kirke

Her finner du løpende informasjon om konserter og arrangement produsert av korene i Dolstad kirke.

2020

En julekonsert med hvilepuls og senkede skuldre. Den vakreste julemusikken presenteres av Dolstad kammerkor, ungdomskoret VefSing og en sammensatt strykekvintett bestående av: Elisabeth Turmo, Trond Wika, Maren Lindseth Pettersen, Victoria Langmo og Hans Christian Wika. Dirigent er Øivind Mikalsen. Grunnet pandemien er det redusert antall plasser kirken. Derfor tilbyr vi to forestillinger i år. Konserten kl 21 blir også strømmet direkte på Dolstad kirke sin Facebookside.
Kjøp billetter her:

2018

Orgelkonsert med Hans Fagius

Hans Fagius er sveriges mest produktive konsertorganist. Han innehar et professorat ved Det Kongelig Danske Musikkonservatorium siden 1989. Før dette underviste han ved musikhøyskolene i Gøteborg og Stockholm. Han er en ettertraktet artist og pedagog.  Han er  jevnlig å se som jurymedlem ved internasjonale orgelkonkurranser. Fagius er fremdeles en produktiv plateartist og har blant annet spilt inn alle J.S. Bach orgelverker på CD. Han skrev i 2010 en faglig bok om J.S.Bachs orgelverker og i 2015 publiserte han sine egne pedagogisk bearbeidede orgelnoter av den store mesterens musikk.

Fagius besøkte Dolstad kirke i Mosjøen så tidlig som i 1983. Nå gleder han seg til å komme tilbake til Mosjøen for å utforske Dolstad kirke flotte Marcussenorgel fra 2010.

Ved denne konserten få vi høre musikk av Felix Mendelsohn-Bartholdy, J.S.Bach, Emil Sjøgren, Ad Wammes og August Gottfried Ritter.

Sted: Dolstad kirke

Tid: 1. juni kl 1800

Pris: kr 100. Barn og skoleungdom gratis.

Info: Billetter selges ved inngangen, kontant eller med kort. 

2017

Kanskje verdenshistoriens flottete verk for kor og orkester:

Hva har Schubert og Rutter felles? Kanskje ligger svaret i tittelen?
 
Messing i Katedralen henspeiler på de århundrelange tradisjonene med bruk av messingblåsere i kirkelige seremonier. Messinginstrumenter har – sammen med orgel og kor, vært viktige for utviklingen av kirkemusikken. Sammen med orgel og kor er messinginstrumenter ofte å høre i kirken når det skal markeres fest og høytid.
 
Messing i Katedralen går av stabelen i Mosjøen i 19-21. mai og i Narvik 27-28 mai. Kirkemusikkmiljøene i Mosjøen og Narvik samarbeider med Helgeland messingkvintett og et knippe frelancemusikere. Vi har også med oss sangervenner både fra Rana og Bodø.
 
Vi fremfører:
 
Gloria for 9 blåsere, slagverk, orgel og kor – av John Rutter
Deutsche Messe – av Franz Schubert
Grand Choeur Dialogue av Eugène Gigout
 
 
John Rutter er en av de mest fremførte kirkemusikkkomponist på verdensbasis. Det gjennomføres knapt en eneste julekonsert i Europa, uten at John Rutters musikk er representert. Gloria er at brilliant stykke musikk. Det er krevende musikalsk og har en jublende karakter i sterk kontrast til Franz Schuberts Deutsche messe.
 
Schuberts messe kan fremføres acapella, sammen med orgel eller sammen med et ensemble. Johann Phillipp Neumann (1774-1849) som skrev tekstene til disse messesangene gav i 1826 Franz Schubert (1797-1828) oppdraget å skrive musikken. Neumann ba om en enkel og folkelig musikk. Messen består av 8 diktede sanger og Fader Vår, og kan minne om Schuberts sangbare «Lieder». Arrangementet for blåsere har vi fått av Swiss Consort Brass.
 
Konsertens tredje verk er skrevet av franskmannen Eugene Giguot som var en profilert organist i Paris i perioden før og etter år 1900. Han var elev av den kjente komponisten Saint-Saëns og var en fremragende orgelimprovisatør. Han komponerte regelmessig for orgel og vokal og vi skal fremføre hans Grand Choeur Dialogue i et arrangement for orgel, messingkvintett og slagverk.

2016:

himmelsk-plakatii-fb

John Rutter har nærmest blitt et ikon innen nyere kirkemusikk. Hans lekenhet og dristighet kombinert med lekker melodiføring har gjort ham til en av verdens mest fremførte kirkemusikkomponister. Det er også noe ”moderne Mozartsk” ved John Rutters tonespråk. Konserten innledes med W. A. Mozarts berømte Harpe/Fløytekonsert i C-dur og avsluttes John Rutters vakre Requiem fra 1985. Det hele fremføres av et ensemble på rundt sytti sangere og tjuefem musikere under ledelse av Øivind Mikalsen. Mosjøen Orkesterforening og Vefsnensemblet. Dolstad Kammerkor, Bodin Kantori, Hunstad Kantori og Musikklinjekoret fra Mosjøen vidergående skole

Billetter kan kjøpes elektronisk via ticketco.no

Fremragende solister:

Daniel Noll, Harpe, er en 22 år gammel tysk harpist fra Bodensee i Tyskland. Han begynte å spille harpe i 8-års-alderen, i Bonn, og deltok i sin første konkurranse i 2003, og fikk her høyest mulige poeng. Han fikk pris i konkurranser i Paris 2005 og i Belgia 2006. Han spilte solo med Køln Filharmoniske orkester i 2008.
I 2014 spilte han med Ungdomssymfonikerne i Norge, med masterclass med Willy Postma. Han har musikkgymnas, og senere høgskoleutdanning ved Carl-Maria von Weber musikk- institutt i Dresden, med Nora Koch som lærer, og har i denne perioden flere orkester- oppdrag med ulike orkestre i Dresden, blant annet med Dresdener-filharmonien. Daniel Noll studerer nå i Frankfurt.

Fløytesolist er Saska Cvijanovic fra Serbia. Saska kom til Norge i 2006. Hun tok sin mastergradutdanning ved musikkhøgskolen i Beograd og Universitetet i Stavanger med hovedfagseksamen fra begge utdanningsinstitusjonene. Hun er en ettertraktet solist og kammermusiker både i Norge og i utlandet. Hun har bl.a. spilt i Beograd Filharmoniske Orkester, Forsvaret Musikkorps og Stavanger Symfoniorkester. Hun har undervist ved videregående skole i Beograd og nå i Mosjøen. Hun ble ansatt i Vefsn-Ensemblet høsten 2009. Hun er også dirigent for Vefsn Skolekorps.

Sopransolist er Solveig Marie Jaziri. Solveig er distriktsmusiker på Nesna. Hun er utdannet ved Musikkonservatoriet i Stavanger og Operahøgskolen i Oslo. Hun har hatt oppdrag for bl.a. Norsk Kammeropera, Musikkteatret i Trondheim, Operaen i Kristiansund, Ringsakeroperaen, Den Norske Opera & Ballet, Kirsten Flagstad Festival, Oslo Operafestival, Olavsfestdagene i Trondheim og Festspillene i Elverum. Hun har også vært solist med bl.a. symfoniorkestrene i Trondheim, Kristiansand og Stavanger og har gjort en rekke turneer i regi av Rikskonsertene og Den kulturelle skolesekken. Hun har gjennom flere år vært solist på Operafesten under Musikkfest i Tiendebytte i Mosjøen. I kirkemusikalske verk har hun for eksempel vært solist i Juleoratoriet av J. S. Bach, Faurés Requiem, F. Schuberts Messe i G-dur og Benjamin Brittens A ceremony of carols.

vårkonsert

Hyggelig familiekonsert med Vefsn skolekorps, Vefsn Unge Strykere, Dolstad gutte- og jentekor i samarbeid med Drevja og Elsfjord barnekor. Variert program, kaffesalg og loddsalg. Inngang kr 50.

Lenke til billettsalg for Vårkonsert.

Skjermbilde 2016-05-05 kl. 19.20.46

Lenke til billettsalg for MESSIJAZZ

THE PASSION – Adrian Snell

Medvirkende: Kor, band og solister fra Musikklinja ved Mosjøen videregående skole i samarbeid med med Adrian Snell og Jim Ronny Lorentzen. Kirkelig ungdomskor fra Dolstad og Gruben kirker. Mosjøen orkesterforening, Dirigent Jon Fylling. Mer info kommer.
  • 31.3.2016 kl 19.00 Dolstad kirke, Mosjøen
  • 1.4.2016 kl 19.00 Gruben kirke, Mo i Rana

2015:

Orgelkonsert og historietime

Portrett av komponisten Fridthjov Anderssen 1876-1937

DOLSTAD KIRKE torsdag 12. februar 2015 kl 1800

En godt bevart hemmelighet

Fridhjov AnderssenbadPå en byste i byparken i Bodø står komponisten og musikeren Fridthjov Anderssen. Han tjenestegjorde som musiker i byen gjennom mer enn tretti år. Anderssen kom opprinnelig fra Beiarn. Familien flyttet til Bodø når Fridthjov var ti år. Her kom han til å få uvurderlig betydning for utvikling av musikklivet i byen. Han dirigerte kor og orkester, komponerte musikk og spilte orgel kirken. Særlig fikk han betydning for utviklingen av mannskorsangen og utbredelsen av denne i landsdelen. Han var en beskjeden mann, men hans komposisjoner vitner om en stor kunstner. Han gjorde seg bemerket ved det berømte musikkonservatoriet i Leipzig, Tyskland. Det sies at hans verker fremdeles er å høre i Tyskland. Musikkutdanningen i Norge på denne tiden var bare i sin spede begynnelse. Det var til Leipzig alle de store norske musikerne reiste for å studere.
Bjørn Andor Drage er til daglig professor ved Nord-Norges Musikkonservatorium i Tromsø. Han har spilt inn alle Anderssens orgelverker på en dobbelt CD. Drage vil spille fra Anderssens rikholdige verkliste. Musikken er skrevet i senromantisk stil og inspirert av Richard Wagners musikalske univers. Velkommen til en velklingende og hyggelig kveldstund i Dolstad kirke.

Når:     12. februar 2015
Hvor:  Dolstad kirke, Mosjøen
Tid:      18.00

Inngang kr 100,- Barn under 12 år – gratis.
Billettsalg ved døren.

Klikk på link for å se plakat:

ANDERSSEN:DRAGE

Leave a Reply

*